Neden Tripod?

Tripodlar yemek fotoğrafçılığının vazgeçilmez aksesuarlarının başında gelir. Bunun sebebi pek çok fotoğrafçı için yemek fotoğrafı gibi aşırı keskinlik isteyen bir alanda titreşimi engellemesidir. Ancak bizim tripod kullanmamızdaki temel amaç kompozisyon… Yemeğin en lezzetli ve iştah açıcı gözüktüğü sürenin kısalığından dolayı ışığı, kompozisyonu, başrol oyuncumuz olan yemek sahneye gelmeden önce çözmemiz gerekiyor. Bu yüzden sahnemizin sabit olması hem fotoğrafçı hem de o kompozisyon üzerinde fikir üretecek diğer insanlar (yemek stilisti, prop stilisti, müşteri vs) için önemli. 

Tripod alırken, iyi bir tripodun 10’larca yıl bize hizmet verebileceğini hatırlamak gerekiyor. Ucuz tripodlar hem hızlı bir şekilde bozuluyor hem de asıl yapması gereken iş olan titreşimi önlemeyi de yerine getiremiyor. Ancak bu en büyük, en üst segment tripodu almamız gerektiği anlamına da gelmiyor. Yanınızda taşıyamadığınız Tripod bir köşede tozlanmaya mahkumdur. 

Using Format